pts - Presseinformation (D)
pts - Presseinformation (D)
Contact:
Harald Oberhofer
Phone: +49 30 509691-0
E-Mail: press@zanox.com
KEYWORDS:
BUSINESS
Thu, 25.08.2005
Print
pts20050825027 Media/Communications, Commerce/Services
Pressbox Pressbox
zanox positionerar sig som global aktör och erbjuder världsomspännande multichannel-handel

Berlin (pts027/25.08.2005/11:00) - ZANOX.de AG från Berlin, ledande på den europeiska marknaden för prestationsbaserad multichannel-handel, erbjuder från och med nu sina effektiva marknadsföringslösningar globalt. Företaget utvidgar därmed sin i Europa så framgångsrika prestationsbaserade strategi till att omfatta Amerika, Australien och Asien. På detta sätt positionerar sig zanox dessutom som den första globala aktören på området för multichannel-handel. zanox' kunder får på detta sätt för första gången global tillgång till marknadsledande lösningar på områden som partnermarknadsföring, förvaltning av sökmaskiner, rekommendationsmarknadsföring, näthandel och kundlojalitet.

Sedan företaget grundades år 2000 har zanox medvetet följt en multinationell strategi och är i dag representerat i nästan två dussin europeiska länder. På de nya, internationella marknader som nu är aktuella eftersträvar företaget en relativt kraftig penetration. Strategin för att nå den eftersträvade tillväxten sker med en kombination av organisk tillväxt och målinriktade, internationella uppköp. Dessutom erbjuder zanox en indirekt distributionsmodell vilken låter agenturer delta i organisationen av multichannel-handeln på ett påtagligt sätt.

Globalt beräknar zanox förmedla mer än 1 miljard euro i kundomsättning under 2005. Bortsett från det fördelaktiga marknadsläget möjliggörs denna kraftiga tillväxt av så väl förstklassig och enkelt skalbar teknologi som av globalt användbara och effektiva lösningar. Dessutom ger det internationellt utvidgade erbjudandet om multichannel-handel utomordentliga möjligheter på marknaden för de av zanox' kunder som agerar globalt.

"Efter det fleråriga, framgångsrika samarbetet i Europa gläder det oss att zanox står bakom oss också i introduktion av våra tjänster på de amerikanska och asiatiska marknaderna. Precis som vi här på Jamba! eftersträvar även zanox en övertygande global strategi", förklarar Christian Vollmann, kund hos zanox och ansvarig för marknadsföring på nätet hos Jamba!, som är den ledande internetportalen för mobil underhållning.
"Vår målsättning att etablera multichannel-handel globalt är realistisk. Vi kan bygga på vår ledande marknadsposition i Europa, solida finansiering och den enorma tillväxtpotentialen i vår genomarbetade teknologi" säger Thomas Heßler från zanox' ledning. Han fortsätter: "Som globalt agerande aktör som kan erbjuda kapacitet för prestationsorienterad marknadsföring på nätet uppfyller vi ett väsentligt krav från många internationella kunder och säkrar samtidigt vår egen tillväxt."

zanox' globala strategi - översikt över fördelar för multinationellt etablerade företag:

  • Global närvaro i mer än 25 länder och på fyra kontinenter
  • Kombination av internationell indirekt och direkt distribution, key account management samt förstklassiga möjligheter till försäljning mellan länder.
  • Regional kundvård, lokalisering och överföring av kunskap enligt principen "tänk globalt, agera lokalt"
  • Globalt standardiserade, erbjudna enstegslösningar och -tjänster:
    - partnermarknadsföring
    - förvaltning av sökmaskiner
    - rekommendationsmarknadsföring - näthandel - kundlojalitet
  • Mer än 700 företag - branschövergripande marknadsledare inom sina respektive områden
  • Globalt multichannel-handelsnätverk med mer än 400 000 partner
  • Globalt mer än 1 miljon förvaltade partnerskap
  • 37 internationellt stödda valutor
  • Partnerutbetalningar i mer än 200 länder

    För att säkerställa denna tillväxt planerar specialisten inom multichannel-handel att öka antalet anställda från nuvarande 100 till 120 fram till slutet av året.

    zanox:
    ZANOX.de AG är marknadsledande inom prestationsbaserad e-handel på europamarknaden. Med plattformen zanox XS erbjuder det Berlin-baserad företaget en global, unik marknadslösning för effektiv online- och offlinehandel. zanox erbjuder sina kunder en omfattande strategi, inklusive teknologi, tjänster och ett etablerat nätverk av affärspartners. Modulportföljen zanox XS är en marknadsföringslösning med affiliateprogram och sökmotorer men omfattar även rekommendationsbaserad marknadsföring, multichannel-försäljning och kundlojalitet.
    zanox har positionerat sig själv som en global aktör som erbjuder e-handelslösningar i mer än
    25 länder på 4 kontinenter. Otaliga välrenommerade företag från en rad olika branscher förlitar sig på försäljningskraften i zanox. Bland dessa kan nämnas Procter & Gamble, Jamba!, Vodafone, o2, Lycos, Expedia, Allianz, Citibank, Axa, Sixt, DaimlerChrysler, Quelle och Staples.
    zanox grundades 2000 av direktörerna Thomas Hessler, Heiko Rauch och Jens Hewald och är ett vinstdrivande företag. E-handelsföretaget har för närvarande ca 100 anställda och en marknad som förutspås växa med 51 % till 3 140 miljarder Euro under 2005 (Referens: Global Industry Analysts).

    Kontakter:
    Thomas Hessler, grundare och VD/ Harald Oberhofer, pressansvarig
    ZANOX.de AG, Stralauer Allee 2, 10245 Berlin
    Tel/Fax: +49 30 509691-0/ -99, press@zanox.com, http://www.zanox.com

    (end)
    Submitter: pts - Presseinformation (D)
    Contact: Harald Oberhofer
    Phone: +49 30 509691-0
    E-Mail: press@zanox.com
    Website:
    pts - Presseinformation (D)