pts - single press release
pts - single press release
Contact:
Harald Oberhofer
Phone: +49 30 509691-0
E-Mail: press@zanox.com
KEYWORDS:
BUSINESS
Thu, 25.08.2005
Print
pts20050825017 Media/Communications, Commerce/Services
Pressbox Pressbox
zanox positioneert zich op de internationale markt voor globale multichannel commerce

Berlin (pts017/25.08.2005/11:00) - Het Berlijnse ZANOX.de AG, Europees marktleider in resultaatgerichte multichannel commerce, biedt zijn effectieve oplossingen voor online marketing vanaf nu wereldwijd aan. Het bedrijf breidt zijn resultaatgerichte strategie, die in Europa uiterst succesvol bleek, daarmee uit naar Amerika, Australië en Azië. zanox is daarmee de eerste wereldwijde aanbieder van multichannel commerce. Voor klanten van zanox worden vooraanstaande oplossingen op het gebied van affiliate-marketing, SEO, viral marketing, online shopping en klantenbinding in de hele wereld beschikbaar.

Sinds de oprichting in 2000 heeft zanox zich altijd internationaal opgesteld: het bedrijf is nu in meer dan 20 Europese landen vertegenwoordigd. In de nieuwe internationale doelmarkten wil het bedrijf een even grote aanwezigheid opbouwen. De beoogde groei moet worden bereikt via een combinatie van bedrijfsgroei en doelgerichte internationale overnames. Tegelijkertijd biedt zanox een indirect business model, dat multichannel media-bureaus een aanzienlijk voordeel geeft.

Wereldwijd bemiddelt zanox in 2005 waarschijnlijk ruim 1 miljard euro aan omzet voor zijn klanten. Afgezien van de gunstige marktstatus wordt deze grote groei mogelijk gemaakt door een uitstekende, schaalbare technologie en door universeel toepasbare, effectieve oplossingen. Daarnaast beschikken met name globaal actieve klanten van zanox over uitstekende marktkansen dankzij het internationale aanbod van multichannel commerce.

"We hebben al meerdere jaren succesvol met zanox samengewerkt in Europa. We zijn dan ook erg blij dat zanox ons ook bij onze start op de Amerikaanse en Aziatische markt ondersteunt. Net als wij bij Jamba! heeft ook zanox een overtuigende globale strategie", zegt Christian Vollmann. Hij is verantwoordelijk voor online marketing in het toonaangevende internetportaal voor Mobile Entertainment Jamba!, één van de vele klanten van zanox.
"Ons doel om multichannel commerce op globale schaal te bieden, is realistisch. We bouwen voort op onze leidende marktpositie in Europa, een solide financiering en een enorm potentieel voor ontwikkeling dankzij onze volgroeide technologie." Aldus Thomas Heßler, directielid van: "Als globaal actieve aanbieder van resultaatgerichte online marketing vervullen wij een belangrijke wens van vele internationale klanten. Tevens stellen we onze eigen groei veilig."

De globale strategie van zanox - de voordelen voor internationaal werkende bedrijven:

  • Aanwezigheid in meer dan 25 landen op 4 continenten
  • Combinatie van internationale handel, direct en indirect, evenals Key Account Management en uitstekende mogelijkheden voor verkoop in meerdere landen
  • Regionale klantenbinding, lokalisatie en kennisoverdracht, onder de slogan "Think globally, act locally"
  • Wereldwijd standaardaanbod van one stop-oplossingen en -diensten:
    - Partnermarketing
    - Search engine-optimalisatie
    - Aanbevelingsmarketing
    - Online winkelen
    - Klantenbinding
  • Ruim 700 merchants - die in hun segment marktleider zijn
  • Globaal netwerk voor multichannel commerce met meer dan 400.000 partners
  • Wereldwijd meer dan 1 miljoen samenwerkingsverbanden
  • 37 internationaal ondersteunde valuta
  • Uitbetaling aan partners in meer dan 200 landen

    Om deze groei veilig te stellen, verwacht de specialist op het gebied van multichannel commerce het aantal medewerkers van het huidige aantal, 100, te verhogen naar 120 voor het eind van 2005.

    zanox:
    ZANOX.de AG is de Europese marktleider in prestatiegerichte multichannel commerce. Dankzij het zanox XS-platform biedt dit Berlijnse bedrijf een unieke marketingoplossing voor effectieve verkoop, zowel online als offline. zanox biedt zijn klanten een allesomvattende strategie met technologie, diensten en een uitgebreid affiliatenetwerk. Het modulaire pakket zanox XS omvat affiliate marketing en SEO, maar ook viral marketing, multichannel-verkoop en klantenbinding.
    zanox positioneert zich op de internationale markt en biedt multichannel commerce in meer dan 25 landen op 4 continenten. Diverse prestigieuze bedrijven op verschillende vlakken vertrouwen op de verkoopkracht van zanox. Dit zijn onder meer Procter & Gamble, Jamba!, Vodafone, o2, Lycos, Expedia, Allianz, Citibank, Axa, Sixt, DaimlerChrysler, Quelle en Staples.
    zanox werd in 2000 opgericht door directeuren Thomas Hessler, Heiko Rauch en Jens Hewald en draait met winst. Dit bedrijf voor multichannel commerce heeft momenteel ongeveer 100 werknemers en bevindt zich in een marktsegment dat in 2005 waarschijnlijk met 51% zal groeien, naar een waarde van meer dan 3,14 biljoen euro (bron: Global Industry Analysts).

    Contactgegevens:
    Thomas Hessler, oprichter en directeur / Harald Oberhofer, persvoorlichter
    ZANOX.de AG, Stralauer Allee 2, 10245 Berlijn
    Telefoon/fax: +49 30 509691-0/ -99, press@zanox.com, http://www.zanox.com

    (end)
    Submitter: pts - single press release
    Contact: Harald Oberhofer
    Phone: +49 30 509691-0
    E-Mail: press@zanox.com
    Website:
    pts - single press release