sunhill technologies GmbH
sunhill technologies GmbH
Contact:
Claudia Pintus
Phone: +49 (0) 9131 / 625 99 13
E-Mail: claudia.pintus@sunhill-technologies.com
KEYWORDS:
  • service
  • mobiele telecom
  • sms&park
  • SMS-parkeren

[ Download Photos ]

HIGHTECH
Tue, 10.07.2012
Print
pts20120710008 Products/Innovations, Travel/Tourism
Pressbox Pressbox
SMS-parkeren zonder registratie met 3377
Marktleider sms&park start in Nederland - ook te gebruiken met Duitse telefoon
sunhill technologies GmbH
sunhill technologies GmbH
[ photos ]

Amsterdam (pts008/10.07.2012/10:05) - Vanaf 1 juli 2012 is het mogelijk: Vanaf deze dag kunt u in Amsterdam en in op dit moment elf andere Nederlandse steden* de parkeerkosten per SMS voldoen, en dat zonder registratie, abonnementskosten of aanmelding. Nederlandse Vodafone klanten sturen gewoon een SMS met het parkeerzonenummer en het kenteken naar de het voor heel Nederland geldende nummer 3377. Met de ontvangst van de bevestigings-SMS is de parkeerkaart betaald. Er wordt automatisch via de factuur van de mobiele telefoonaanbieder of het prepaid-tegoed betaald.

Verdere voordelen naast de registratievrijheid: Met iedere SMS wordt automatisch voor één uur betaald. Als u nog meer tijd nodig hebt, kunt u vanaf iedere standplaats gewoon verlengen. Het systeem herinnert de klant met een SMS zelfs aan het einde van de parkeertijd.

En het gaat nog makkelijker: Als u gebruik maakt van de 3377 iPhone- en Android-app hoeft u geen SMS meer te schrijven.

Bij de eerste start van de app vult u één keer het kenteken in. De app slaat het nummer van de dichtsbijzijnde parkeerzones voor, ongeacht in welke stad de klant zich bevindt. Beide apps kunt u gratis downloaden via http://www.3377.nl . Hier vindt u verdere informatie omtrent sms&park. De apps kunnen ook direct via iTunes en bij Google Play worden gedownload.

Handig voor toeristen en zakenlieden: Met sms&park kunnen nu ook Duitse klanten de parkeerkosten in Nederland via een mobiele telefoon voldoen. Hiervoor staat een eigen SMS-nummer ter beschikking, namelijk 831200. Voor Duitse klanten worden voor deze volkomen nieuwe service 42 cent per SMS in rekening gebracht. Alle vaste klanten van de mobiele telecomaanbieders Telekom, Vodafone, O2 en E-Plus kunnen van deze service gebruik maken. sms&park is met 3377 het tot nu toe enige registratievrije parkeersysteem voor mobiele telefoons op de Nederlandse markt. Hier is een contante betaling bij parkeerautomaten op vele plekken reeds niet meer mogelijk. Met sms&park kan spontaan en zonder registratie worden betaald. sms&park is zodoende een veilig en eenvoudig alternatief voor het anders noodzakelijke gebruik van een creditcard of bank-chipkaart. Aanbieder is het Duitse IT-bedrijf Sunhill Technologies GmbH. In Duitsland is sms&park het meest succesvolle parkeersysteem voor mobiele telefoons en kan reeds op meer dan 60 locaties worden gebruikt, met een sterk stijgende tendens. Daar werkt men met alle mobiele telecomaanbieders, dus Telekom, Vodafone, E-Plus en O2 samen, waardoor meer dan 95 procent van alle klanten met mobiele telefoon gebruik van de service kunnen maken. Over een coöperatie met de grootste Duitse service-provider mobilcom-debitel wordt op dit moment met succes onderhandeld. Op de Nederlandse markt start de service met Vodafone. Sunhill werkt eraan de service zo snel mogelijk met andere Nederlandse mobiele telefoonaanbieders uit te breiden.

De aanbieder hecht vooral waarde aan de transparantie van het systeem: "Wij willen geen verborgen kosten. De prijzen zijn met sms&park en 3377 hetzelfde als aan de automaten. Er worden slechts kosten voor de zelf gestuurde SMS alsook marktconforme servicekosten van 25 cent per betaalproces voor Nederlandse klanten in rekening gebracht", legt de bedrijfsleider Volkmar Schott uit. Tevreden is men bij Sunhill ook vanwege de goede coöperatie met de partners Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten en de mobiele telecomaanbieder Vodafone: "Allebei partners stonden ons bij onze plannen de Nederlandse markt te veroveren vanaf het begin als een professionele en betrouwbare partner terzijde, zodat wij ons plan, sms&park ook buiten Duitsland aan te kunnen bieden, gelijk vanaf het begin af aan goed konden starten", aldus bedrijfsleider Christoph Schwarzmichel.

Intussen heeft Sunhill er nog een schepje bovenop gedaan en een registratievrij parkeersysteem voor mobiele telefoons voor beperkte parkeerplaatsen, zoals bijvoorbeeld parkeergarages, op de markt gebracht. De eerste pilotprojecten vonden direct een grote weerklank onder de parkeerklanten. Eén reden is, naast het eenvoudige gebruik, de algemene vraag naar veilige en gunstige alternatieven ten opzichte van cash- en creditcardbetaling voor zowel de exploitant alsook de klant. De introductie van het systeem is ook in de planning voor Nederlandse parkeergarages.

*Alkmaar, Almere, Amersfoort, Beverwijk, Diemen, Enschede, Hengelo, 's-Hertogenbosch, Utrecht, Velsen, Zandvoort

Kontakt:
Claudia Pintus M.A.
Unternehmenskommunikation
sunhill technologies GmbH
Am Weichselgarten 34
91058 Erlangen
Tel.:+ 49 (0) 9131 / 625 99 13
Fax: + 49 (0) 9131 / 625 99 26
claudia.pintus@sunhill-technologies.com
http://www.sunhill-technologies.com

(end)
Submitter: sunhill technologies GmbH
Contact: Claudia Pintus
Phone: +49 (0) 9131 / 625 99 13
E-Mail: claudia.pintus@sunhill-technologies.com
Website: www.sunhill-technologies.com
sunhill technologies GmbH